Hastanemizde ilk defa görüntüleme eşliğinde Meme biyopsisi yapılmaya başlanmıştır...
09 Aralık 2021

kapak.jpg
      Bölgemizdeki tek Dijital Mamografi cihazı Cihanbeyli Devlet Hastanesinde bulunmakta olup çevre ilçelerden gelen hastalara da hizmet vermektedir.
Radyoloji Uzmanımız Dr. Nahide BARAN tarafından Mamografi görüntüleri değerlendirilen ve Meme Ultrasonografi yapılan hastalardan şüpheli görüntüleme bulguları olanlara biyopsi işlemi yapılmaya başlanmıştır. Bu işlem Ultrasonografi eşliğinde tru-cut iğnesi kullanarak şüpheli meme lezyonlarından yapılmaktadır. Biyopsi işlemi ile alınan doku örnekleri Beyhekim  Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Patoloji bölümüne gönderilmektedir. Bu sayede hastaların biyopsi işlemine ulaşma imkanı kolaylaşmış olup, daha hızlı sonuç alabilmektedirler. 40 yaş üzerindeki her kadın herhangi bir şikayeti olmasa dahi 2 yılda 1 Mamografi tetkiki yaptırmalıdır. Bu sayede erken evrede meme kanseri tanısı konulabilmekte ve hastalığın tedavisi  kolaylaşmaktadır.